Onze certificaten

We vinden het belangrijk om onszelf te blijven ontwikkelen. Niet alleen in de nieuwste technieken, ook vinden we het belangrijk dat we meer kennis krijgen over zaken daaromheen, zoals haar- en hoofdhuidproblemen. Daarom doen we regelmatig cursussen om hier meer over te leren. Dit helpt ons om de klant beter te bedienen.

Kapperscursus haar- en hoofdhuidproblemen

Om meer te leren over haar en hoofdhuid hebben we een tweedaagse cursus gevolgd over haar- en hoofdhuidproblemen. Tijdens deze cursus hebben we geleerd hoe we klanten kunnen helpen bij acute of chronische haar- en/of hoofdhuidklachten. Hier zijn de aandoeningen psoriasis, eczeem, alopecia en de gevolgen van huidkanker en zonschade aan bod gekomen. Door meer over deze aandoeningen te leren, weten we waar we op moeten letten om ze te herkennen. Zo kunnen we klanten adviezen geven over de beste behandelmethodes en producten om de gevolgen van de aandoening te verhelpen of te verminderen. We hebben ook geleerd met welke verzorgingsproducten we wel en niet moeten werken tijdens de behandeling. In onze salon werken we met de ECOHEADS. Deze showerhead filtert het water en dat is een stuk zachter voor uw hoofdhuid, haar en kleuring. Zo komt u enkel in contact met schoon en zacht water.

Heeft u last van haar- en/of hoofdhuidproblemen? Wij kunnen u in onze kapsalon adviseren en gebruiken alleen producten tijdens de behandeling die u kunt verdragen.

Kapperscursus COVID – Gevolgen voor huid en haar

Helaas is gebleken dat COVID een ziekte is die soms voor een lange nasleep zorgt. Haar- en huidproblematiek is vaak gemeld als bijverschijnsel en/of als laat symptoom. Dit komt omdat haarverlies in de meeste gevallen pas na 2 à 3 maanden zichtbaar wordt. Niet alleen het virus zelf zorgt voor haaruitval, ook alle stress en onzekerheid die het virus de afgelopen tijd heeft veroorzaakt heeft impact op onze fysieke gezondheid en kan zich uiten in haar- en hoofdhuidproblemen. Tijdens de kapperscursus hebben we meer geleerd over haarverlies en huidproblemen als gevolg van koorts en ziekte door te kijken naar wat er allemaal gebeurt in het lichaam en zelfs door te kijken naar de voedingstoestand tijdens het herstel.

Heeft u corona gehad of last van haaruitval wat steeds erger lijkt te worden? Tijdens een behandeling kunnen we kijken naar de conditie van het haar en de hoofdhuid en kunnen we u informeren.

Kapperscursus ‘Voeding en voedingsstoffen voor huid en haar’

Voeding speelt een belangrijke rol bij ons fysieke gezondheid. Tijdens deze kapperscursus hebben we geleerd over de invloed van voeding op de haar- en huidconditie. Soms komt een klant binnen met een slechte haar- en/of huidconditie zonder aanwijsbare reden. Een verkeerd voedingspatroon kan de oorzaak zijn. De kapperscursus heeft ons meer inzicht gegeven in verschillende voedingsstoffen die een belangrijke rol spelen bij gezond haar een gezonde huid. Door te kijken naar (voedings)gewoontes en voedingsstoffen van een klant, kunnen we tips geven over welke voedingsstoffen en voedingsgewoontes bijdragen aan het herstel van huid en haar. Uiteraard is het niet ons doel om voedingsadviezen te geven, maar wij kunnen de klant wel aanmoedigen tot een gezonder voedingspatroon met tips en tricks.

Loopt u rond met een slechte huid- en/of haarconditie en kunt u geen duidelijke aanwijzing vinden of helpt geen enkel product? Kom eens langs voor een behandeling, dan kijken we of uw huid en haar wel wat extra voedingsstoffen kunnen gebruiken. Plan direct een afspraak!

Inge en Ina hebben onlangs een webinar gevolgd over krullend haar.

Na de Global Curl techniek die Inge vorig jaar leerde en de introductie van de Pretty Curly Girl lijn hebben we nu meer geleerd over waardoor haar krult, waarom het zich anders gedraagt dan steil haar en wat we kunnen adviseren aan onze klanten met krullend haar om het haar mooier te maken!