Duurzaamheid in onze kapsalon

Wij vinden duurzaamheid erg belangrijk. Dit laten we niet alleen zien door de milieuvriendelijke producten die we gebruiken in de kapsalon, maar ook denken we aan het terugdringen van het waterverbruik en zorgen we voor minder was.

Wegwerphand-
doeken van Scrummi

Hygiënisch, milieubewust en lokaal geproduceerd, dat zijn de wegwerphanddoeken van Scrummi. Bij de productie wordt gebruik gemaakt van 100% natuurlijke biologische houtvezels. Deze zijn afkomstig uit gecertificeerde en duurzame houtbronnen uit Europa. Voor iedere boom die gekapt wordt, worden er twee nieuwe geplant. In plaats van chemicaliën, additieven of bindmiddelen wordt er voor het binden van de vezels gebruikgemaakt van water onder hoge druk. Voor het produceren van één handdoek wordt er ongeveer 35ml water gebruikt, waarvan 96% wordt hergebruikt nadat het door een microbiologisch filter is geweest. De energie die wordt gebruikt bij de productie van een Scrummi wegwerphanddoek is 90% minder dan de energie die een wasmachine in onze salon zou gebruiken om een ‘gewone’ handdoek te wassen. Na het wegwerpen van de gebruikte Srummi handdoek bij het groenafval of normale afval, breekt de handdoek volledig biologisch af binnen ongeveer 100 dagen. Door deze wegwerphanddoeken te gebruiken, hebben we minder was, verbruiken we minder water en dragen we zo ons steentje bij aan het milieu.

Duurzaamheid met de Ecoheads

Wij zijn gek op de ECOHEADS showerheads om meerdere redenen. Het vermindert ons waterverbruik met 65%! En dat terwijl de waterdruk fantastisch is. De hoge waterdruk zorgt voor een rustgevende en ontspannen ervaring en bevordert de bloedtoevoer in de hoofdhuid. De antibacteriële stenen, magnetiet, rode kleikeramiek en andere krachtige mineralen worden gecombineerd met een uniek filtersysteem dat het chloorgehalte in het water verlaagt en de productie van negatieve ionen verhoogt. Deze negatieve ionen zorgen ervoor dat droog, pluizig en beschadigt haar weer zacht wordt en gaat glanzen!

De ECOHEADS showerhead is een game changer in onze salon. Bij een gemiddelde spoelbeurt wordt 60 liter water verbruikt. Met dit speciale opzetstuk kunnen wij dit verlagen tot 11 liter! Dit is natuurlijk beter voor de waterrekening, maar ook voor het milieu!

Shampoobars van KMS

De producten van KMS gebruikten we al langer, maar nu ze de shampoobars hebben toegevoegd aan het assortiment zijn we nog grotere fans van dit merk geworden! De shampoobars werken net zo goed als de gewone shampoo, maar hebben een kleinere impact op het milieu.

- De shampoos zijn geformuleerd met een minimum percentage aan water, wat zorgt voor waterbesparing bij de productie van iedere shampoobar.

- Door de kleine verpakking en het lage gewicht wordt de CO2-uitstoot van het transport gereduceerd.

- Dankzij de vaste vorm van de shampoobar en het minimale watergehalte worden de bars in kleine en duurzame doosjes geleverd. Dat bespaart weer een gewone plastic flacon!

- Alle shampoobars zijn vrij van sulfaten, siliconen, alcohol en kunstmatige kleurstoffen.

KMS heeft drie soorten shampoobars ontwikkeld, voor extra volume, voor extra vocht en voor de gevoelige hoofdhuid.

Plan direct een afspraak voor een behandeling waarbij we je haar wassen met de geweldige shampoos van KMS, het gefilterde water gebruiken van de ECOHEADS en je haar drogen met de wegwerphanddoek van Scrummi!